Adembegeleiding

De adem is van invloed op meer processen in ons lichaam dan waar we ons in eerste instantie van bewust zijn. Door de adem wordt niet alleen het lichaam fysiek voorzien van zuurstof en de afvoer van afvalstoffen, maar de adem brengt ook levensenergie, ontspanning en stelt je in staat (weer) verbinding te maken met je lichaam. Het is dus belangrijk om te ontspannen en vrij te kunnen ademen. Oppervlakkige adem kan leiden tot allerlei problemen.

Adembegeleiding is ondersteunend bij fysieke en mentale klachten, doordat het helpt de natuurlijke adem te herstellen. Het geeft ontspanning en vitaliteit bij spanningsklachten, burn-out, slapeloosheid, hyperventilatie en emotionele problemen.

Voordat we beginnen vindt er eerst een intake plaats zodat ik een indruk krijg wat jij nodig hebt. Door het doen van eenvoudige oefeningen wordt je al meer bewust van je adem in je lichaam en zul je waarnemen dat de adem haar natuurlijke ritme vindt. Tijdens de sessie leg ik mijn handen op verschillende plaatsen van je geklede lichaam. Met mijn handen begeleid ik jouw adem. Je wordt je hierdoor bewust van de adem en van daaruit komt er meer ruimte en ontspanning om de adem vrij te laten. Je krijgt oefeningen mee om hier thuis verder mee aan de slag te gaan. De individuele sessie duurt 45 minuten.

De voordelen van adembegeleiding

  • Je voelt je rustiger en bent meer ontspannen
  • Je kunt je beter concentreren
  • Je kunt je beter ontspannen in momenten van onrust
  • Je kunt piekeren verminderen
  • Je adem is rustiger tijdens het praten
  • Je kunt je eigen ademgevoel verdiepen of verruimen